
Sýrové Fondue
Bazalkové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme čerstvou bazalkou. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Bazalkové s česnekem
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme čerstvou bazalkou a česnekem. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem.
Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Koprové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme čerstvě nasekaným koprem. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.Audemars Piguet Replica
S Koriandrem
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme čerstvě nasekaným koriandrem. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Tymiánové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme čerstvě nasekaným tymiánem a česnekem. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Šalvějové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme čerstvě nasekanou šalvějí. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Rozmarýnové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme čerstvě nasekaným česnekem a rozmarýnem. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
S bílým vínem a česnekem
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme čerstvě nasekaným česnekem. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Oregánové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme nasekaným česnekem a oregánem. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Zázvorové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme zastrouhaným zázvorem. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Paitkové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr dochutíme čerstvě nasekanou paitkou. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
ampionové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr v sýru povaříme sterilované ampióny. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Chřestové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme čerstvý nebo sterilovaný chřest. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Limetkové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme šťávu z limetek. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Pepřové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr), třešňovici a předem naloený pepř postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Hořčičné
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr), třešňovici a dijonskou hořčici přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem.
S cayenský pepř
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr), třešňovici a cayenský pepř postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
S muškátovým oříškem
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr), třešňovici a muškátový ořech postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Kari
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr), třešňovici a kari koření postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Houbové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr), třešňovici a předem připravenou směs hub postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Chilli
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr), třešňovici a čerstvé chilli papričky postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Špenátové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr), třešňovici a nasekaný česnek a listový špenát přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
S jarní cibulkou
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme blanšírovanou jarní cibulku. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Pórkové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme blanšírovaný pórek. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
S šalotkou
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme blanšírovanou šalotku. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Kopřivové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Směs minimálně dvou švýcarských sýrů (např. Gruyere, originální švýcarský sýr) a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme spařené kopřivy. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Mátové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Sýr Gruyere, originální švýcarský sýr a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme jemně natrhanou mátu. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Olivové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Sýr Gruyere, originální švýcarský sýr a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme nakrájené olivy. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Kaparové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Sýr Gruyere, originální švýcarský sýr a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme kapary. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Ústřicové
Pánev na fondue vytřeme česnekem a povaříme v ní kvalitní bílé víno. Sýr Gruyere, originální švýcarský sýr a třešňovici postupně přidáme k vínu a za stálého míchání důkladně provaříme. Na závěr přidáme ústřicovou omáčku. V případě, e je sýrové fondue příliš řídké, zahustíme jej škrobem. Do sýrového fondue namáčejte kousky bílého chleba.
Omáčky k masovým fondue
Tatarská omáčka:
majonéza, kyselé okurky (nastrouhat), cibule (najemno nakrájet), pepř mletý, nálev z okurek, sůl
Labunická omáčka:
kečup, chilli papričky (najemno nakrájené popř. nastrouhané), červená paprika, kari curcuma, cukr, švestková povidla, čerstvá petrelová nať a bazalka (nasekat), sůl
Omáčka z nivy:
bílý jogurt, zakysaná smetana, niva, česnek (prolisovat), čerstvá bazalka, paitka a petrelová nať (nasekat), strouhaná niva, sůl
Rajčatová omáčka:
rajčatové pyré z čerstvých rajčat (spaříme celá rajčata, oloupeme a rozmačkáme, necháme vychladnout), cibule (najemno nakrájená), čerstvá bazalka, petrelová nať a paitka (nasekat), česnek (prolisovat), bílý pepř, sůl
Česneková omáčka:
majonéza, česnek (prolisovat), citrónová šťáva, čerstvá paitka (nasekat), sůl
Pikantní omáčka:
majonéza, hořčice, kečup, citrónová šťáva, bílý pepř, bílý cukr, čerstvá paitka (nasekat), chilli paprička (najemno nakrájet popř. nasekat), sůl
Italská omáčka:
majonéza, kečup, cibule (najemno nakrájet), kyselé okurky (nastrouhat), kapie (najemno nakrájet popř. nastrouhat), čerstvá bazalka a petrelová nať (nasekat), citrónová šťáva nebo lák z okurek, hnědý cukr, sůl
Citrónová omáčka:
bílý jogurt, zakysaná smetana, česnek, čerstvá meduňka (nasekat), citrónová šťáva, bílý pepř, sůl
Křenová majonéza:
majonéza, zakysaná smetana, strouhaný křen, bílý pepř, sůl
Zahradnická omáčka:
zakysaná smetana nebo bílý jogurt, bílé hlávkového zelí, mrkev, hořčice, citrónová šťáva, bílý pepř, sůl
Křenová omáčka s jablkem:
zakysaná smetana, čerstvě nastrouhaný křen, jablko (najemno nastrouhané), snítka kopru (nasekat), sůl
Libečková omáčka:
zakysaná smetana, majonéza, čerstvé lístečky libečku (najemno nasekat), česnek (prolisovat), citrónová šťáva, bílý pepř, sůl
Omáčka z meduňky:
majonéza, čerstvá meduňka (nasekat), trochu bílého vína, česnek, vlašské ořechy (nasekat), citrónová šťáva, sůl
Mexická omáčka:
zakysaná smetana, rajčatové pyré z čerstvých rajčat (spaříme celá rajčata, oloupeme a rozmačkáme, necháme vychladnout), chilli papričky (najemno nasekat), česnek, cibule, olivový olej, čerstvá petrelová nať a paitka (nasekat), cayenský pepř, sůl
Kari omáčka:
zakysaná smetana, kari, česnek, sůl, pepř, trochu mléka
Brusinková omáčka:
brusinky, červené víno, cukr, sůl (vše povařit)
Zelený dip:
zakysaná smetana, hořčice, petrelka, kopr, řeřicha, estragon (nasekat), sůl
Kořeněný rajčatový dip:
jarní cibulka, rajčata (oloupat), nakájené ampióny, chilli, cayenský pepř, tabasco
Dip Garibaldi:
majonéza, hořčice, citrónová šťáva, sardelky, kečup, sůl, pepř, bílý cukr
Kečupová s bazalkou:
majonéza, bílý jogurt, kečup, čerstvá bazalka (nasekat), sůl, bílý cukr
Švédská omáčka:
majonéza, jablka (nastrouhat), hořčice, čerstvý křen (nastrouhat), majonéza, nasucho opraené vlašské ořechy, sůl, bílý pepř
Česnekový dip:
majonéza, bílý jogurt, česnek (nastrouhat), oregáno, sůl, pepř
Brusinkovo-křenová:
brusinkový kompot, křen, olivový olej, cibule (vše provařit), podáváme za studena
Dip z modrého sýra:
domácí tatarská omáčka, niva, paitka (nasekat)
Hořčicová omáčka:
majonéza, hořčice, bílé víno, strouhaný křen, worchester, sůl
Indická omáčka:
majonéza, bílý jogurt, rozinky, cukr, sůl, kari, kečup, vinný ocet, olivový olej
Omáčka Vinegreta:
uvařené vejce natvrdo, cibule, petrelka (nasekat), kapary, okurka, pepř, estragon, ocet, sůl, cukr
Řecká omáčka s mátou:
řecký jogurt, čerstvá máta, česnek, salátová okurka, olivový olej, kopr, sůl, pepř
Studená okurková omáčka:
majonéza, čerstvá okurka, cukr, sůl, pepř
Sardelová omáčka:
vařené loutky, cibule, sardelová pasta, ocet, hořčice, olej, vývar, cukr